Vår resa

De flesta av oss har någon gång tagit blodprov i livet, en av de vanligaste metoderna för hälsoutredningar enligt WHO. Vener skiljer sig åt och ibland är de tunna, sköra eller gömda. För vissa patienter blir då provtagningen en mardröm på grund av rädsla för nålar eller svåråtkomliga vener. Med äldre, små barn, svårt sjuka och personer med mörk hy är det än svårare att hitta rätt ven.

Utifrån dessa insikter och Lisas egna erfarenheter av provtagning började vår resa när Lisa och Frida genomförde sitt examensarbete. Idén om ett hjälpmedel som underlättar för personal och patienter och som samtidigt sparar tid och pengar för vårdavdelningarna växte fram. Efter omfattande test, nya versioner och nya test var det en av idéerna som tydligt mötte vårdpersonalens behov och det blev starten för Blood Simpling.

Efterhand kom Anders med på resan. Tillsammans bildade vi Blood Simpling som vi vill ska vara ett innovativt medicintekniskt företag förankrat i mänskliga värderingar. Med fokus på att förbättra patientupplevelsen och optimera provtagningsprocessen för vårdpersonalen, vill vi med Blood Simpling leverera högkvalitativa och användarvänliga produkter som är smärtfria, snabba och tillförlitliga.

Vi vill vara en pionjär inom branschen och fortsätta förbättra hälso- och sjukvården genom att erbjuda nya och fungerande lösningar för blodprovstagning. I vårt team har vi olika kompetenser, erfarenhet och personligheter. Vi förenar dessa positivt så att vi stärker varandra och snabbt kommer vidare framåt. Vi vill tillsammans sträva framåt och stötta varandra. Och så vill vi ha roligt på vägen.

Följ med på vår resa

Blood Simpling hade varken sett ut eller fungerat som den gör utan användare i utvecklingsprocessen. I vår process har användarna varit centrala och beslut baseras på deras specifika behov. Användarnas starka intresse för vårt koncept har hela tiden varit vår motivation att fortsätta utvecklingen av Blood Simpling.

Vi har också fått mycket stöd och viktig feedback från andra runt omkring oss. Vår idé och vår entusiasm har kombinerats med andras erfarenheter och praktiska råd – precis så vill vi att det ska vara.

Vi vill gärna att du följer med på vår resa! Kanske kan vi dela erfarenheter, kanske jobbar du med att ta blodprov idag? Eller så är du innovatör – nyutexaminerad eller rutinerad – säkert kan vi stötta varandra. Hör gärna av dig till någon av oss!